Audio wandeling

VAN GELUK SPREKEN

de feelgood audiowandeling in Eikenderveld

De wandelingen hebben plaatsgevonden in de zomer van 2019.
Voor een sfeerimpressie zie hier.

Een audiowandeling waar je blij van wordt, dat is wat de wijk Eikenderveld in Heerlen haar bezoekers biedt. Lopend door de straten krijgt de wijk een eigen geluid en stem in de vorm van verhalen verteld door inwoners. Zij delen hun ervaring met geluk. Dat is een term die voor iedereen iets anders betekent: gunstig toeval, veerkracht, mogen zijn wie je bent…

De feel-good-audiowandeling vormt het hoogtepunt van het community-art project VAN GELUK SPREKEN. Het is een initiatief van radiomaker Els Huver dat begin 2018 als een verhalenzoektocht van start ging. Doel van het project is het bijstellen van de beeldvorming die over de wijk bestaat en het weven van nieuwe sociale structuren.

De eerste verhalen waren vorig jaar te beluisteren in de Kopsalon voor Hoofdzaken op Cultura Nova. De bezoekers reageerden enthousiast. In het gastenboek schreef iemand “Prachtige, ontroerende verhalen van ‘gewone’ mensen. Ik werd er vrolijk van en voelde hen dichtbij mij.”

Die ervaring wordt dit jaar verdriedubbeld, want de bezoeker krijgt niet alleen meer verhalen, hij/zij  beluistert ze op de plek waar ze vandaan komen én ontmoet inwoners van Eikenderveld: een wijk waar ze VAN GELUK SPREKEN.

De tour eindigt waar hij begint. Daar is gelegenheid tot napraten met koffie/thee en iets lekkers uit de wijk.

Hulp gezocht!

De audiowandelingen worden begeleid door vrijwilligers uit Eikenderveld en daar kunnen we er nog een aantal van gebruiken. Kom jij uit Eikenderveld, heb je hart voor de wijk, zin om onderdeel te zijn van een super positief project en heb je eind augustus een beetje tijd? Doe dan mee en klik dan hier voor meer informatie.

Data-tijden:
24 en 25 augustus: start om 14.00, 14.30 en 15.00 uur
27 t/m 30 augsustus: start om 18.30, 19.00 en 19.30 uur
31 augustus en 1 september: start om 14.00, 14.30 en 15.00 uur

Start- en eindpunt:
Hertogstraat,
ter hoogte van nr. 18

Duur: bijna 1,5 uur

Kosten:
€7,50. Kaartjes reserveren kan via Cultura Nova.

Voor inwoners van Eikenderveld zijn er op maandagavond 26 augustus GRATIS audiowandelingen. Klik hier voor meer informatie. Aanmelden voor deze gratis wandelingen is vanaf juli mogelijk in de tabakswinkel op de Eikenderweg. 

Volg VAN GELUK SPREKEN op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van mooie verhalen en activiteiten!

VAN GELUK SPREKEN is een community-art project in Eikenderveld onder leiding van Stichting de Kopsalon/Els Huver.