Over het project

De Kopsalon

VAN GELUK SPREKEN is een project van Stichting De Kopsalon.

Stichting De Kopsalon belicht maatschappelijke thema’s door middel van culturele projecten met een belangrijke rol voor verhalende audio. Zij wil ruimte creëren voor een open blik op de thema’s van deze tijd. Met dat doel verschuift zij perspectieven en verkleint afstanden tussen denkbeelden en mensen.

Storytelling is het middel waarvan zij zich bedient. Een verhaal is immers de kortste afstand tussen twee mensen, ook in Eikenderveld.

Uitvoerder van VAN GELUK SPREKEN is radiomaker Els Huver. Deze geboren Limburgse heeft in Hilversum voor de VARA en IKON gewerkt en als freelance radiomaker voor o.a. de VPRO en NTR. Sinds enkele jaren is zij de creatieve kracht achter Stichting De Kopsalon.

Els: “Mijn drijfveer voor Stichting De Kopsalon zag ik ooit bondig verwoord op een bumpersticker staan: ‘The shortest distance between two people is a story.’ Vanuit die gedachte – en in de wetenschap dat iedereen een verhaal heeft – laat ik mensen elkaar via verhalen ‘ontmoeten’. Want alleen door naar elkaar te luisteren leer je elkaar kennen en zijn oordelen te slechten. Daar wil ik met mijn expertise als radiomaker een bijdrage aan leveren. Mensen zijn alleen dan bereid tot luisteren wanneer verhalen authentiek, geloofwaardig en van hoge kwaliteit zijn. Dat is waar Stichting De Kopsalon voor staat.