Eikenderveld was van 24 augustus t/m 2 september vertegenwoordigd op theaterfestival Cultura Nova, en dat is niet onopgemerkt gebleven! Waarnemend burgemeester Roemer sprak bij de opening warme woorden over het project VAN GELUK SPREKEN: de verhalenzoektocht waarvan de eerste zes verhalen op het festival te beluisteren waren. En vanaf dat moment was er een constante stroom bezoekers. Bijna 800 mensen hebben in De Kopsalon voor Hoofdzaken en/of bij de GELE TELEFOON geluisterd naar verhalen van inwoners van Eikenderveld rond het thema geluk.

En méér dan 800 bezoekers ruilden op de MAZZELMUUR – die bij de start van het festival was gevuld met geluksmomenten uit Eikenderveld – een kaartje met een eigen geluksmoment voor dat van een ander.

Ook over aandacht van de media had Eikenderveld niet te klagen. Positieve aandacht deze keer; krant, radio, tv en social media maakten ruim baan voor VAN GELUK SPREKEN.

Maar het meest bijzonder waren toch wel de reacties van de bezoekers: de mensen die in de fauteuil bij de GELE TELEFOON het juiste nummer draaiden of plaats namen op de kappersstoel in de salon. Ze schreven bijna allemaal iets in het gastenboek.

Een impressie:

  • Wat een ontzettend leuk initiatief. Ga vooral door ermee! Succes – Lili
  • We zijn altijd gericht op het negatieve. Wees positief t.o.v. situaties en wees positief naar mensen toe. Dit is een goed voorbeeld – Dolf
  • Stuk voor stuk mooie verhalen waar je stil van wordt. Iedere voordeur heeft zijn eigen verhaal. Tot volgend jaar – Cindy
  • Je verhaal delen, zouden we veel vaker moeten doen.
  • Bij de Kopsalon krijg je geen kopzorgen. Juist het tegenovergestelde. Je gaat je eigen geluk zien en waarderen. Vooral mee doorgaan! – MI

En dan waren er ook reacties die specifiek iets zeiden over Eikenderveld:

  • Heel leuk gemaakt, ook de diversiteit. Eikenderveld staat weer op de kaart.
  • De liefde gevonden in Eikenderveld en nu 40 jaar getrouwd. Een mooie wijk met een verleden.
  • Heerlijk menselijk. Wat een leuk initiatief. Groeten van tegenover Eikenderveld.
  • Mooie verhalen van mooie mensen uit een mooie wijk – Fiedel
  • Mooie verhalen! En het geluk zit echt soms in kleine dingen. Fijn zo’n buurt. Wees er zuinig op! – Liesbeth

Kortom, met veel plezier en warme herinneringen kijken we terug op tien dagen Cultura Nova.

Maar we kijken ook vooruit, want VAN GELUK SPREKEN gaat door! De komende maanden is radiodocumentairemaker Els Huver met haar microfoon weer in Eikenderveld om nog meer verhalen op te halen, want de zes verhalen van het festival waren natuurlijk pas het begin!