VAN GELUK SPREKEN de feelgood audiowandeling met en door Eikenderveld zit erop. En wat was het een feest! Gedurende negen dagen hebben meer dan 400 mensen geluisterd naar geluk in Eikenderveld. Ze liepen, in bijna anderhalf uur, met koptelefoon op langs twintig bijzondere verhalen.
Geboeid luisterden ze naar Harry, geamuseerd naar meneer Jansen. Ontroerd namen ze kennis van Sandra’s veerkracht en Marlene’s wijsheid. Er werd gezwaaid naar José die haar luisterend publiek toewuifde, in het Markieshuis sloten de deelnemers hun ogen om zich mee te laten voeren door Shirley’s meditatie en aan het einde van de tocht, na Per’s snelcursus geluk, liepen ze met een brede glimlach op hun gezicht en Frank Sinatra’s ‘That’s life’ op hun oren terug naar de Kopsalon. De wandeling eindigde vaak met spontaan applaus.

Wafels
De nazit was al even gezellig, want de gasten werden bij de Kopsalon onthaald door gastvrouwen en -heren met koffie en thee. Op de hete dagen – en ze waren soms heet! – was er gekoeld water, waar Ingrid en Bert voor zorgden. En ze aten wafels, stapels wafels, gebakken door Tini en John en muffins van Sanne. De nazit gaf de deelnemers ook de kans om naar de foto’s van de vertellers te kijken; die lagen op tafel voorzien van een citaat uit ieders verhaal. Zo kregen de stemmen een gezicht. En sommige werden herkent, want verschillende vertellers waren ook als vrijwilliger aanwezig wat weer leidde tot mooie ontmoetingen: zo spraken meerder mensen hun bewondering uit voor Suzannes stippen-kunst en werd Wim – die overigens veel van de mooie foto’s heeft gemaakt – aan zijn markante stemgeluid herkent.

Gastenboek
Niet alleen de opkomst was boven verwachting – bezoekers van Vaals tot Friesland – maar ook de reacties in het gastenboek maakten indruk (zie de foto’s hieronder). Iemand schreef: ‘Hoewel ik jullie allen niet ken, voel ik veel herkenbaarheid en kracht vooral. Jullie hebben me echt een nieuwe blik gegeven op de stad waarin ik voor het grootste deel ben opgegroeid. Bedankt!’

Kijk, daar doen we het voor!