Verhalenestafette goed op dreef

De verhalenestafette – waarbij inwoners van Eikenderveld persoonlijke verhalen rondom het thema ‘geluk’ vertellen – komt lekker op dreef. De microfoon van radiomaker Els Huver ging de afgelopen maanden van de Eikenderweg via de Heugden, de Hertogstraat en de Laanderstraat, weer terug naar de Heugden, om via de Vorstenstraat en de Markiesstraat af te buigen naar de Koningstraat … enzovoort.

Het levert bijzondere gesprekken op met op het oog gewone wijkbewoners. Maar wat is gewoon? Want het doorzettingsvermogen van Shirley is inspirerend, het zelfinzicht van Ger prijzenswaardig, de kunst die Suzanne maakt verrassend en het optimisme van Wim niets minder dan hartverwarmend.

Opvallend is ook dat veel van de deelnemers bij de start van het gesprek helemaal niet weten wat ze willen vertellen. Een vriend, kennis of buur heeft ze bereid gevonden mee te doen, waarna ze een afspraak hebben gemaakt met Els Huver die met de microfoon langs komt. Maar de eerste vraag is dan meestal: “Wat is nu precies de bedoeling?” Nou, eigenlijk niets meer of minder dan een open gesprek over wie je bent en wat jou bezighoudt. Het blijkt een prima vertrekpunt. Wim uit de Vorstenstraat vatte het aan het einde van de opname kernachtig samen: “Wat een fijn gesprek en positief project.”

Wil jij meedoen aan VAN GELUK SPREKEN? Wacht dan niet tot de route van de verhalenestafette jou bereikt, maar neem contact op via www.vangelukspreken.nl